Erikoiset baarit meillä ja muualla

Tässä viimeisessä jutussa käyn läpi erikoisia baareja meillä ja maailmalla. Moni baari, jossa on joku ainutlaatuinen idea, tulee kuitenkin vähän ajan päästä osaksi massaa. Esimerkiksi jääbaari oli aiemmin erikoisuus, nykyään sellainen löytyy kuitenkin monesta kaupungista ympäri maailmaa. tai Dinner on the Sky on Belgiasta lähtöisin olevan konsepti, joka on levinnyt eri puolille Suomea.
Erikoisiin ravintoloihin kuuluu muun muassa robottiravintola Kiinassa, tylyä palvelua tarkoituksella harjoittama ravintola, Las Vegasin sydänkohtausgrilli, Forrest Cump-teemaravintola, tai italialainen ravintola, jossa on tilaa ainoastaan kahdelle ruokailijalle. Taiwanin modern-toilet ravintolassa ruokaillaan vessateemalla, jopa niin että ruoka tarjotaan vessanpöntöstä. ”Maailman oudoimpien ravintoloiden joukkoon” kuuluu japanilainen Izakaya Kayabuki, jossa on kolme apinaa tarjoilijoina.
Suomessakin on erikoisia baareja. Yhtenä esimerkkinä tällaisesta Zetor Helsingisssä, jossa traktorit täyttävät baarin. Toinen erikoinen ravintola on Turusta löytyvä Uusi Apteekki, joka on perustettu entisen apteekin tiloihin. Toinen Turusta löytyvä baari, jossa on erikoinen miljöö, on Waterloo Pub eli entinen Puutorin Vessa, joka on tehty entiseen julkiseen käymälään. Erikoisuus on yksi tapa omistajalle erottautua muista ja houkutella asiakkaista, osa edellämainituista baareista onkin maailmankuuluja.

marinate