Helsingin suosittuja baareja ja klubeja

Helsinki on kooltaan kompakti kaupunki, joten lähes kaikki keskustan parhaimmat baarit ja klubit ovat kävelyetäisyydellä toisistaan. Ei olekaan epätavallista lähteä baarikierrokselle ottamaan pari olutta tai drinksua per baari ja kenties lopettaa kierros klubille jos toisellekin. Olemme koonneet tähän muutamia suosituimpia ja ehdottomasti kokeilemisen arvoisia baareja ja klubeja, joissa jokaisessa on omanlaisensa tunnelma. Suomalaiset tunnetaan hieman hiljaisena ja ehkä ujonakin kansana, mutta baareissa ja klubeilla voi tutustua ihan toisenlaiseen suomalaiseen ulottuvuuteen, jossa ventovieraat kohtaavat toisensa avoimesti. Suomalaiset rakastavat viettää vapaa-aikaansa juhlien tai muutaman juoman kera.

Viimeisimmän alkoholilain muutoksen myötä baareilla ja klubeilla juhlinta saa jatkua jopa viiteen asti. Sisäänpääsymaksua ei useimmiten vaadita baareissa, mutta klubeilla siihen kannattaa varautua – muutamasta eurosta jopa useisiin kymppeihin. Lainmukainen alaikäraja anniskelulle on 18 vuotta, mutta osa paikoista saattaa vaatia jopa 24 ikää päästääkseen juhlimaan. Nuorten henkilöiden kannattaa pitää mukanaan kuvallista henkilöllisyystodistusta.

Kaarle XII

Kaarle XII, eli tuttavallisemmin Kalle, on toiminut yökerhona Helsingin Kasarminkadulla jo yli 30 vuoden ajan. Ikäraja on 24 vuotta, joten nuorempien on syytä varautua, että sisään ei välttämättä pääse. Kallessa on kaksi kerrosta, kuusi baaria ja kaksi tanssilattiaa. Yökerho tunnetaan erityisesti torstaisin järjestettävistä Kalle-illoistaan, mutta toki perjantaisin ja lauantaisinkin on meinkinkiä. Kalle on erinomainen paikka myös yritystapahtumien ja yksityistilaisuuksien järjestämiseen niin pienelle kuin isomallekin porukalle, sillä tiloihin mahtuu jopa 800 vierasta kerrallaan.

Los Cojones

Annankadulla sijaitseva Los Cojones on espanjalaistyylinen baari, joka vetää porukkaa illasta toiseen. Baari on hyvin tiivis eikä istumapaikkoja yleensä riitä jokaiselle, mutta silti baarin latinotunnelma houkuttelee paikalle väkeä enemmän kuin sisään mahtuisi. Los Cojones on erinomainen paikka pistäytyä nauttimassa espanjalaisesta meiningistä tai jäädä pidemmäksikin aikaa.

Liberty of Dead

Liberty od Dead on pakopaikka tavanomaisiin baareihin kyllästyneille juomien ystäville. Seiniä ympäröivillä hyllyillä on kirjoja, maustepurkkeja ja öljyvalaisia sekä tilaa valaisee vanhoihin viinipulloihin kiinnitetyt kynttilät. Tunnelman kruunaa jazz-musiikki ja 1920-luvun tyyliin pukeutuneet tarjoilijat. Juomalistalta löytyy erilaisuuksia, kuten Before They Hanged, Mutineer ja Jabberwocky. Tämä coctailbaari löytyy Erottajalta, mutta ei kannata pelästyä, jos paikkaa ei löydy, sillä sisäänkäyntiä voi olla vaikea erottaa ja baarista saattaa kävellä parikin kertaa ohi.

Skohan

Yökerho Skohan sijaitsee Helsingin Makkaratalossa entisen Namun ja Club Showroomin paikalla eli aivan kaupungin sydämessä. Skohanin sisällä on neljä erillistä tilaa: Club, Karaoke, Aulabaari ja eksklusiivinen X Vip. Ravintolan erikoisuus on vuoden ympäri lämmitetyt ja katetut terassit, jotka ympäröivät ravintolaa. Skohan on suosittu paikka kaupungin pintaliitäjien ja julkkisten keskuudessa, ja glamouria etsiville se on ehdottomasti must visit. Skohan vaatii asiakkailtaan muotitietoisuutta ja esimerkiksi lenkkarit eivät sovi jalkineiksi, mutta converset jalassa sisään voi jo astella.

BrewDog

BrewDog on kansainvälinen ketju, jolla on lukuisia baareja ympäri maailmaa, ja myös Helsinki on saanut omansa. Mikäpä olisikaan ollut Helsinkiä parempi paikka avata uusi BrewDog-baari, sillä suomalaisethan ovat tunnetusti hulluna oluen perään. Henkilökunta puhuu luonnollisesti sujuvaa englantia, joten paikasta voi löytää erityisesti turisteja. Olutvalikoima on kattava ja erilaisten makujen maailmassa voi viettää erinomaisen illan. Baari aukeaa jo iltapäivällä ja on auki keskiyön tienoille – perjantaisin ja lauantaisin aamukahteen.

marinate