Hotellien baarit tarkastelussa

Monissa hotelleissa on yksi tai useampi baari. Usein nämä ovat asiakkaille suunnattuja, mutta ei suinkaan aina. Joissakin kaupungeissa kaupungin suosituimmat baarit ovat juuri hotellien baareja. Suurimmissa hotelleissa voi olla myös suuri yökerho, esimerkiksi Helsingin Presidentti-hotellissa tai Tampereen Ilves-hotellissa. Monissa suurissa hotelleissa on monta erillistä baaria, esimerkiksi Tikkurilan hotelli Vantaalla tai Flamingo-hotellissa.

Jotkut korkeissa rakennuksissa sijaitsevat hotellit ovat sijoittaneet baarin hotellin ylimpään kerrokseen. Näin asiakkailla on erinomainen näköala kaupunkiin hotellin baarista. Helsingissä tällaisia hotelleita ovat muun muassa Clarion Hotelli Ruoholahdessa ja matalampi hotelli Torni Helsingin keskustassa.

Monien hotellien baarit ovat pieniä aulabaareja, jotka ovat suunnattu erityisesti hotellin asukkaille. Monesti näissä työntekijä työskentelee myös vastaanotossa. Hinnat voivat olla korkeampia kuin muissa baareissa. Näiden menestys onkin siinä, ettei hotellin asukkaiden tarvitse lähteä ulos etsimään baaria, vaan voivat ottaa muutaman drinkin ennen nukkumaan menoa.

Parhaimmat hotellibaarit ovat usein sellaisia, joihin myös paikalliset tulevat viettämään iltaa, eivätkä ainoastaan turisteille suunnattuja. Hotellibaarit ovat myös oiva paikka tutustua muihin matkailijoihin, jotka yöpyvät samassa hotellissa. Useissa hotelleissa on myös minibaari huoneessa, mutta tämän hinnat ovat yleensä korkeampia kuin hotellin baarissa. Samoin huonepalvelun hinnat ovat yleensä korkeampia. Monille ulkomaille matkaaville suomalaisille turisteille on erittäin tärkeää, että hotellista löytyy hyvä baari.

marinate