Missä ovat parhaat baarit?

Drinks International -lehti on listannut maailman parhaat baarit. Listauksessa etenkin Lontoon ja New Yorkin baarit pärjäsivät hyvin. Kymmenen parhaimman baarin joukossa peräti viisi on Lontoossa. Vuoden 2016 paras baari on New Yorkin The Dead Rabbit Grocery & Grog . Kyseinen baari valittiin maailman parhaaksi niin 2015 ja 2016. Baari käyttääkin tätä kunnianosoitusta aktiivisesti markkinoinnissaan, tämä on huomattavissa paikan nettisivuilta. Nettisivujen perusteella baari vaikuttaa varsin tavanomaiselta, mutta tyylikkäältä irlantilaistyyppiseltä pubilta.
Suomessakin on järjestetty vastaavia äänestyksiä. Äänestyksen voitti Rovaniemellä sijaitseva Roi Club. Myös toinen rovaniemeläinen baari ylsi 10 parhaimman baarin joukko. Vuonna 2016 ainoa kymmenen parhaan joukkoon päässyt helsinkiläinen baari oli Feltbay sijalla 10.
Harva baari on myöskään asiakkaiden suosiossa vuodesta toiseen, erityisesti baarialalla vaihtuvuus on usein hyvän suurta. Baareja avataan ja entisiä suljetaan. Voidaankin sanoa, että jo 10 vuotta on nykypäivänä kunnioitettava ikä baarille. Eritysesti suurten kaupunkien keskustoissa, joissa kilpailu on kovaa ja vuokrat korkeita, baarit vaihtuvat usein. Toisaalta jotkut baarit ovat olleet pitkään toiminnassa. Äänestyksen voittanut Roi Club avattiin vuonna 1985 ja Kuopion Henry’s pub jo vuonna 1970. Tampereella sijaitseva Salhojankadun pub avattiin vuonna 1969.
Monet baarit joutuvatkin jatkuvasti miettimään kuinka saavuttaa ihmisten suosio ja kehittelevät esimerkiksi erilaisia teemailtoja.

marinate