Miten koronavirus vaikuttaa baareissa ja yökerhoissa käymään?

Koko maailmaa vuoden 2020 alusta lähtien kohuttanut virus on jo nyt vaikuttanut monenmoisiin asioihin niin Suomessa kuin muuallakin maailmalla. Sen takia ollaan jouduttu sulkemaan muun muassa kouluja, päiväkoteja ja työpaikkoja, joissakin tapauksissa jopa kokonaisia maita. Kaikkein äärimmäisimmissä tapauksissa maissa on annettu matkustuskielto ja jossakin on turvauduttu jopa kotikaranteeniin. Pakkokaranteenin maissa ulkona liikkumista on rajoitettu niin, että siellä saa vankilarangaistuksen uhalla olla vain ohikulkumatkalla töihin tai lääkäriin. Suomessa ei onneksi olla vielä jouduttu näin vakaviin toimenpiteisiin, vaikkakin matkustuskieltokehotus on voimassa ja yleisötapahtumat on kielletty. Vielä kuitenkin saa baarikansan onneksi käydä julkisilla paikoilla, kuten baareissa ja yöklubeissa. Mutta mitä baareissa ja yöklubeilla käydessä kannattaa muistaa näinä aikoina, kun koronaviruksen uhka on todellinen kaikkialla?

1. Tuet pienyritystä käymällä ulkona

Koronavirus on vaikuttanut hyvin haitallisella tavalla maiden talouteen, sillä sen takia ollaan jouduttu muun muassa sulkemaan erilaisia laitoksia ja työpaikkoja, järjestämään lisää hoitopaikkoja sekä maksamaan ihmisille rahaa karanteenin ajalta. Tämä ja koronaviruksen aiheuttama yleinen epävarmuus on ollut suuri stressin aihe ja päänvaiva yrittäjille, jotka ovat yrittäneet pitää liiketoimintansa pystyssä niin kauan kuin suinkin mahdollista. Koska ajat ovat epävarmat ja uusia määräyksiä tulee joka päivä, elää moni yrittäjä hyvin jännittäviä aikoja, koska minä päivänä tahansa heidän toimeentulonsa saattaa lakkautua täysin kuukausiksi. Moni onkin jo joutunut pohtimaan vaikkapa Tessin.fi sijoitusrahojensa nostamista toimeentulonsa turvaamiseksi. Muista, että jos haluat käydä ulkona, käy siellä niin kauan kuin pystyt ja tue toiminnallasi pienyrityksen toimintaa.

2. Pidä huolta hygieniasta

Tärkein osa koronavirukselta suojautumisessa on hyvästä hygieniasta huolehtiminen, ja se on tärkeä muistaa myös baari- tai yökerhoreissuilla etenkin juuri tällä hetkellä. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että baariin pitäisi lähteä verhoutuneena suojapukuun ja hengityssuojaimeen sekä suojakäsineisiin, vaan sitä, että hygieniaan on syytä kiinnittää huomiota samoissa määrin kuin yleensäkin. Hygieniasta voi helposti huolehtia esimerkiksi pesemällä käsiä usein ja aina ihmiskontaktin jälkeen. Lisäksi pieni käsidesipullo tai desinfiointiliinat on hyvä pitää aina mukana, sillä niiden avulla on paitsi hyvä desinfioida paitsi omat kädet, myös käyttämänsä kosketuspinnat. Kannattaa muistaa, että tällaiset asiat on hyvä pitää mielessä ihan tavallisena arkenakin – myös ennen ja jälkeen koronan. Tällä hetkellä hygienia-asiat ovat pinnalla vain siksi, koska niiden seuraukset näkyvät konkreettisesti tartuntojen määrän. Hyvä hygienia ei välttämättä estä tartuntaa, mutta todennäköisesti ainakin ehkäisee riskejä sen saamiselle.

3. Vältä ylimääräistä ihmiskontaktia

Vaikka olisitkin baarissa tai yöklubissa, missä on paljon ihmisiä yhdessä tilassa, on sinun silti mahdollista rajoittaa suoraa ihmiskontaktia. Ota esimerkiksi itsellesi kunnolla tilaa tanssilattialla, älä anna kenenkään tulla ihollesi äläkä kättele tai halaa esimerkiksi ystäviäsi tavatessa. Kannattaa sikäli pitää myös alkoholin käyttö kohtuullisena, ettei humalassa tule tehtyä typeriä asioita ihmiskontaktin saralla. Esimerkiksi tuntemattomien pussailu ja halailu on asia, jonka kynnys madaltuu huomattavasti humalassa. Aika haleille tulee vielä joskus, mutta tällä hetkelle hyvä hygienia on syytä muistaa, jotta virus ei leviä eteenpäin vaan tartunnat saadaan taltutettua.

marinate