Tuo baari-ilta kotiisi – näillä sisustusvinkeillä se onnistuu!

Tili tyhjillään, ulkona sataa kaatamalla tai yksinkertaisesti tänään ei jaksa lähteä baariin. Baarikulttuuri on täynnä hauskanpitoa, tanssimista ja irrottautumista arjesta, mutta ennen kaikkea se on myös tapa nähdä ystäviä. Entä jos perinteisen illanviettopaikan sijaan baari-iltaa voitaisiinkin viettää kotona?

Tuo baari-ilta kotiisi – näillä vinkeillä se onnistuu

Baaritiskit tulivat sisustuksessa suosioon jo vuosia sitten ja niitä löytyy edelleen monista kodeista ja erityisesti pienemmistä asunnoista, sillä ne ovat samalla sekä tyylikkäitä että tilaa säästäviä ratkaisuja. Baaritiski onkin loistava ensiaskel oman baarin sisustamiseen ja rakentamiseen kotona, josta on hyvä lähteä liikkeelle. Seuraavat vinkit vaativat hieman aikaa ja vaivaa, mutta jos sinulta löytyy paljon intoa ja hieman ylimääräistä budjettia, sekä sinä että ystäväsi tulevat aivan varmasti ihastumaan tähän uuteen illanviettopaikkaan!

Baarimikon setti ja minibaari

Aivan ensimmäiseksi omaa kotibaaria kannattaa lähteä rakentamaan tarpeellisista välineistä, jotka löytyvät myös jokaisesta hyvin varustellusta baarista ja yökerhosta. Baarimikon setti eli shaker, alkoholimitta, pullonavaaja, kaatonokka ja siivilä kannattaa hankkia jo heti alussa. Viinien ystävälle ehdoton ykköshankinta on viinikaappi sekä kunnolliset viinilasit niin valko- kuin punaviinille että kuohuville. Myös viinipulloteline sopii niihin tilanteisiin, joissa viinejä ei ole tarkoitus säilyttää pitkiä aikoja. Lisäksi kokoelmaa kannattaa täydentää lasinalusilla, drinkkilaseilla, lusikoilla, pilleillä, juoman sekoittajilla ja jääpalacoolerilla. Jos budjetti antaa periksi ja tilaa riittää, voit asentaa keittiöösi myös erillisen hyllykön juomille ja laseille tai hankkia tyylikkään minijääkaapin, jossa säilytetään pelkästään kotibaariin suunnattuja tuotteita.

Hae inspiraatiota baareista

Oletko kiinnostunut sisustamaan kotibaarisi oman suosikkibaarisi mukaan? Tässä on lisäksi loistava tekosyy lähteä tutustumaan kaupungin tarjontaan, sillä sisustukseen tarvittavaa inspiraatiota kannattaa lähteä hakemaan juuri idean alkulähteiltä, eli baareista. Kiinnitä huomiota baarien valaistukseen, sisustukseen sekä kattoon, lattiaan ja seiniin. Helposti asennettavat seinäpaneelit ovat tänä päivänä in, sillä niiden avulla tilan kuin tilan ilmettä voidaan uusia nopeasti ja mikä parasta, pienemmällä vaivalla. Tässä vaiheessa kätesi ovat vapaat, mutta kotibaarin sisustuksessa kannattaa suosia tummaa värimaailmaa. Myös puu- tai vinyylielementtien lisääminen auttaa rikkomaan tyylikkäästi tummanpuhuvaa sisustusta. Lisäksi 3D-kohovärit ja sisustustarrat tuovat sisustukseen uusia ulottuvuuksia pienellä budjetilla.

Valaistus

Valaistus kannattaa valita aina värin mukaan ja siksi onkin suositeltavaa sisustaa tila valmiiksi ennen valaistuksen hankintaa. Jos budjetti antaa periksi, himmennettävät LED-valot sopivat kotibaariin loistavasti, sillä tällä tapaa valon intensiteettiä voidaan muokata tunnelman mukaan joko kirkkaammaksi tai himmeämmäksi. Perinteinen LED-valoilla varustettu tunnelmavalaistus riittää kuitenkin mainiosti. Jos mahdollista, asenna valaistus kattoon suoraan baaritiskin yläpuolelle, jotta valo valaisee juuri sopivasti tilaa, jossa kaikki toiminta tapahtuu. Myös värilliset valonauhat sopivat loistavasti korostamaan kaappia tai tilaa, jossa juomia ja laseja säilytetään.

Loppusilaus

Loppusilauksena voit täydentää kotibaarisi hauskoilla baarikylteillä, baarituoleilla tai vaikkapa viinipullon korkeista väsätyillä uniikeilla koristeilla. Älä unohda omaa persoonallista kosketusta! Voit sijoittaa baariin esimerkiksi printattuja potretteja suosikkilaulajistasi, -näyttelijöistäsi tai -kaupungeistasi. Musiikiksi kotibaariin riittää laadukas Bluetooth-kaiutin tai pienet stereot – erityisesti, jos asut kerrostalossa. Kun kaikki alkaa olla valmista, enää baariltasi puuttuu se kaikkein tärkein, eli nimi, ja illanistujaiset voivat alkaa!

marinate