Millainen ravintola tai baari kannattaa perustaa?

Moni saattaa pohtia alanvaihtoa. Työelämä on muuttunut paljon menneiden vuosien aikana, ja harvoin kukaan enää nykyään pysyy samassa työpaikassa läpi elämänsä. Joku saattaa olla kouluttautunut sosiaalialalle, mutta esimerkiksi kymmenen vuoden työputken jälkeen alkaa tuntua, että kaipaa elämäänsä jotain muuta tekemistä. Joku taas voi olla töissä järjestelmäasiantuntijana, mutta tietokoneet eivät sittenkään ole se omin juttu. Silloin voi vaihtaa kokonaan alaa ja alkaa tekemään jotain muuta. Aina on vaihtoehtona perustaa oma yritys, jos mieluista työtä ei tunnu löytyvän. Silloin pääsee ainakin tekemään sitä, mikä itsestä tuntuu parhaalta. Monet yrittäjät myös tykkäävät ajatuksesta, että voi olla oman työnsä herra ja päättää, mitä tekee ja milloin tekee. Ravintolan tai baarin perustaminen voi olla hyvä ajatus, mikäli veri vetää yhtään ruoka- tai juomakulttuurin pariin. Ehkä ruoanlaitto on ollut vaikkapa harrastuksena jo pitkään ja haaveissa on ollut oman ravintolan avaaminen. Kun suunnittelee omaa ravintolaa, monesti sisustuksessa ovat tärkeässä osassa Peilit, joilla saa tilan tuntua ravintolasaliin.

Jos olet harkinnut ajatusta tai aihe muuten vain kiinnostaa, niin lue ihmeessä eteenpäin. Kerromme tarkemmin mitä asioita kannattaa huomioida ja millaisia vinkkejä ravintolan tai baarin perustamiseen löytyy.

Tee ravintolasta tai baarista itsesi näköinen

Kun perustaa ravintolaa tai baaria, niin tärkein asia on se, että siitä tulee sinun näköinen. Jos itse vihaat välimeren ruokia, niin ei varmasti kannata perustaa niihin keskittyvää ravintolaa. Sama juttu, jos pizzat eivät ole sinun heiniäsi, niin ei ole järkevää avata pizzeriaa. Toki joissain tapauksissa tämäkin voi toimia, mikäli liikeideasi on hyvä ja haluat hoitaa vain hallinnollisia asioita. Joku muu saa siinä tapauksessa hoitaa työt keittiöllä ja ravintolasalissa. Monesti on kuitenkin parempi mikäli perustaa sellaisen ravintolan, josta ruoasta itsekin tykkää. Myös sisustusta kannattaa miettiä tarkkaan, jotta ravintolasta tulee mahdollisimman viihtyisä ja kutsuva. Voit harkita jotain teemaa ravintolallesi, sillä ne kiinnostavat yleensä hyvin mahdollisia asiakkaita. Jos ravintolalla on vaikkapa Lappalainen, Kreikkalainen tai Italialainen teema, asiakkaat ovat varmasti kiinnostuneita. Silloin he jo suunnilleen tietävät millaisia herkkuja ravintola tarjoaa. Jos ravintolalla ei taas ole mitään teemaa, on tärkeää yrittää erottua joukosta jollain tapaa. Muutoin on vaarana, että ravintola hukkuu muiden ravintoloiden joukkoon, eivätkä asiakkaat edes huomaa sitä. Kannattaa siis keksiä ravintolalleen jokin houkutteleva tekijä, joka saa ihmiset paikalle.

Ravintolan perustaminen ei ole ihan pieni juttu, joten voit tarvita apua tässä prosessissa. Yleensä ravintolan perustaminen lähteekin liikkeelle henkilökunnan rekrytoinnista.

marinate